DENTAL İMPLANT

Dental implant; eksik bir dişin yerini almak üzere çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay köklerdir.

Kimler dental implant yaptırabilir?

Diş eksikliği olan ve genel sağlık durumu iyi olan herkes dental implant yaptırabilir.

Neden implant yaptırmalıyım?

  • Diş kaybınız varsa zamanla çene kemiğinizin o bölgesi küçülmeye başlar. Sağlıksız kemik kaybı yüz yapınızın değişmesine sebep olur. Dental implantlar etrafındaki kemiği koruyarak kemik erimesini önler, böylece yüzünüzün doğal şeklini korur.
  • Doğal diş üzerine yerleştirilen geleneksel kron-köprü uygulamalarına göre daha iyi ve uzun dönemli bir tedavi alternatifidir. Dental implantlar sayesinde, dişsiz boşluğun yanındaki sağlıklı dişler kesilmeden diş eksikliğiniz kalıcı olarak giderilir.
  • İmplantlar son derece dayanıklıdırlar. Yüzde yüz sizden bir parçadır. Uyum problemi olan, yerken, konuşurken yerinden oynayan hareketli protezlerde tutucu olarak kullanılır. Böylelikle proteziniz kaymaz yerinden oynamaz. Sonuçta çok daha rahat, güvenli ve sıkıntıdan uzak olursunuz.

Tek Diş Eksikliğinde İmplant Uygulaması

Yalnızca tek dişiniz eksikse standart köprüler yerine implant uygulaması tercih edilebilir. Standart köprü protezinde destek sağlamak amacıyla diş eksikliği olan bölgenin ön ve arkasında bulunan komşu dişlerin kesilmesi gerekir. İmplant uygulamalarında ise yalnızca eksik dişin yerine bir implant yerleştirilerek diş eksikliğiniz giderilir. Sağlıklı doğal dişlerinize dokunulmaz.

Çok Sayıda Diş Eksikliğinde İmplant Uygulaması

Çoklu diş eksikliğinde kullanılan kısmi hareketli damak protez daha fazla kemik ve diş kaybına sebep olabilir. Birden fazla diş eksikliğiniz varsa özellikle sabit protez yapmayı engelleyen arka diş eksikliğiniz varsa dental implantlar sizi hareketli protez kullanmaktan kurtarabilir.Takıp çıkartmalı yani hareketli protezler yerine takılıp çıkartılmayan, sabit, implant destekli köprü uygulamaları yapılabilir. Böylelikle eksik dişleriniz tamamlandığı gibi implant etrafındaki kemiğin ve yumuşak dokunun sağlığı korunmuş olur.

İmplant Destekli Protezler

Dental implantlar, tüm dişler eksikken yapılan hareketli protezleri destekleyen en etkili seçenektir. Bütün dişleriniz eksikse ve total protez denilen takılıp çıkarılan hareketli bir protez kullanıyorsanız implant destekli bir overdenture protez sizin için ideal olabilir.

Total protezlerin tutuculuğu zamanla azalır ve kemik erimesine yol açar. İyi tutunamayan protez devamlı vuruk yapar, çiğnemeyi zorlaştırır, konuşmanızı ve görünüşünüzü kötü yönde etkiler. Alt ve üst çeneye yerleştirilecek birkaç implant üzerine konulan topuz başlıklar protezinizin sıkıca tutunmasını sağlar. Böylece implant destekli proteziniz ile güvenle gülebilir, konuşabilir ve rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Dental İmplant prosedürü

Tedavi Planı

Dental ve medikal sağlık geçmişinizin dikkatli bir değerlendirilmesi yapılır. Eğer implant tedavisi için uygun bir adaysanız tedaviden önce alacağımız panoramik filminiz ile tedavi planlaması yapılır.

İmplant Gövdesinin Yerleştirilmesi

Lokal anestezi ile implantlar çene kemiğinize yerleştirilir. Bu esnada herhangi bir ağrı duymazsınız. İşlem son derece basit ve kısadır.

İmplant Protezinin Takılması

2-6 ay arası değişen zaman diliminde implantlar çene kemiği ile kaynaşır (osteointegrasyon). Bu süre zarfında geçici protezler yapılabilir. Osteointegrasyon tamamlandığı zaman implant gövdesine proteze destek olacak parça (abutment) yerleştirilir. Bir ölçü alınır ve hemen sonra sabit restorasyon için planlanan protez aşamasına geçilir.

Son Yazılar
Dişlerimizin üzerinde oluşan çürükler koyu siyah renkte görülür. Yediğimiz yiyecekler bakteriler tarafından parçalanarak asitli artıklar oluşur. Bu asitli artıklar dişlerin [Devamı]
Süt içerisinde buluna “KAZEİN” isimli protein sayesinde dişlerde çürük oluşumunu önlemede oldukça önemli bir besindir. Ancak süte katılacak şeker bal ve [Devamı]
Ağız içerisindeki ‘streptekokus mutans ve laktobasillus’ adlı 2 bakteri grubunun elverişli ortamı bulduklarında çürük oluşturmak için sadece 20 dakika süreye ihtiyacı [Devamı]
Hamilelik sürecinde hormonal değişimle beraber dişeti hastalığı görülme oranı son derece fazladır. Doğru ve düzenli diş bakımıyla bunun önüne geçmek [Devamı]