Ortodonti tedavisinin zamanında bitmesi ve Relaps (Geri Dönüş) olaylarının yaşanmaması için nelere dikkat edilmelidir?

  • Fındık, fıstık, nohut, badem, leblebi gibi sert kuruyemişler, lokum, sakız, kuru incir, karamel gibi yapışkan yiyecekler, kızarmış ekmek, simit, pide kenarı gibi sert yiyecekler, patlamış mısır, cips ve ayrıca Kola, Fanta gibi asitli içecekler tüketilmemelidir.
  • Zeytin, erik, kiraz gibi çekirdekli yiyecekler ağız dışında çekirdeği çıkartıldıktan sonra yenebilir.
  • Elma, armut gibi yumuşak meyveler küçük parçalara bölünüp yenilebilir.
  • Ön dişlerde kesinlikle ısırma yapılmamalıdır. Yumuşak ekmek, pide gibi yiyecekleri ısırmadan küçük parçalar halinde arka dişlerle yiyebilirsiniz.
  • Size verilen aparey veya lastik varsa düzenli olarak kullanılmalıdır.
  • Braketlerde düşme, apareyde kırılma olursa zaman kaybetmeden hekiminize başvurmalısınız.
  • Diş fırçası ve macunu her zaman yanınızda bulunmalı. Bir şey yedikten hemen sonra dikkatlice tellerin üzerinde artık kalmayacak şekilde fırçalanmalıdır.
  • Gece yatmadan önce diş fırçalamasına ek olarak ara yüz fırçasıyla tellerin altı ve fırçanın giremediği alanlar dikkatlice temizlenmelidir. Fırçalama en az 5 dakika sürmelidir.
Son Yazılar
Tam dişsiz ağızlarda her çeneye sadece 4 implant uygulanarak cerrahinin yapıldığı gün üzerine sabit bir hibrit protezin vidalanmasıyla hastanın sabit [Devamı]
Özellikle ön bölge dişlerinizde çapraşıklık varsa ve diş teli takmak istemiyorsanız size invisalign sistemini önerebiliriz. İnvisalign sisteminin ismi İnvisible (görünmez) [Devamı]
Ağız içerisindeki ‘streptekokus mutans ve laktobasillus’ adlı 2 bakteri grubunun elverişli ortamı bulduklarında çürük oluşturmak için sadece 20 dakika süreye ihtiyacı [Devamı]
Fındık fıstık nohut badem leblebi gibi sert kuruyemişler lokum sakız kuru incir karamel gibi yapışkan yiyecekler kızarmış ekmek simit [Devamı]
1. Sağlıklı dişler  kökleri ile çiğneme kuvvetlerini çene kemiğine iletirler. Eğer bir ya da birden fazla diş kaybedildiği zaman çiğneme kuvvetleri [Devamı]
Dişlerimizin üzerinde oluşan çürükler koyu siyah renkte görülür. Yediğimiz yiyecekler bakteriler tarafından parçalanarak asitli artıklar oluşur. Bu asitli artıklar dişlerin [Devamı]
Süt içerisinde buluna “KAZEİN” isimli protein sayesinde dişlerde çürük oluşumunu önlemede oldukça önemli bir besindir. Ancak süte katılacak şeker bal ve [Devamı]
Hamilelik sürecinde hormonal değişimle beraber dişeti hastalığı görülme oranı son derece fazladır. Doğru ve düzenli diş bakımıyla bunun önüne geçmek [Devamı]