Hamilelik sürecinde hormonal değişimle beraber dişeti hastalığı görülme oranı son derece fazladır. Doğru ve düzenli diş bakımıyla bunun önüne geçmek mümkündür. Diş fırçalamanın yanı sıra düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır.
Hamilelikten önce dişetlerinin ve dişlerin bakımının sağlanması anne ve bebek için son derece önemlidir. Herhangi bir şikayetiniz olmasa bile hamilelik planlanmadan yapılan ağız ve diş muayenesi konforlu bir hamilelik geçirmenizi sağlar. Diş etlerinde bulunan küçük irritasyonlar bile hamilelik döneminde hormonların etkisiyle iltihaplı diş etlerine dönüşebilir aynı zamanda gözle görülmeyen minik diş çürükleri hamilelik döneminde hızla ilerleyip ağrılı bir hal alabilir.
Hamileliğin ikinci üç aylık periyodu yani 3-6 aylık zaman aralığında acil diş tedavileri yapılabilir. İlk ve son üç aylık dönemde ise diş tedavileri önerilmez.
Hamilelik döneminde diş kaybı sıklıkla görülmektedir. Bu durum normal değildir ve annenin yeterince kalsiyum içeren besinler almamasından kaynaklanır. Unutmamalıyız ki doğa yeni doğan tarafındadır. Bebek kemik gelişimi için besinlerden kalsiyum bulamazsa bunu annenin kalsİyum kaynaklarından alır. Bu da annenin kemik yapısında yıkımlara neden olur ve destek bulamayan dişlerde kayıp görülebilir. Bu sebepten hamile bayanlar bol protein ve kalsiyım içeren gıdalar tüketmeli, kalsiyumun emilimi için günde en az 15 dakika gün ışığına çıkmalıdır.